De bedste brunchsteder i Århus

ANBEFALINGER FRA BENJAMIN

Vores grundlægger Benjamin er, med sine mange års erfaring indenfor brunchserveringer i København, ekspert, når det kommer til at vejlede gæster om landets bedste brunch steder.

På nuværende tidspunkt har han kastet sit hjerte over alle de overdådige morgenmadsrestauranter i hjertet af Århus, hvor du blandt andet kan sidde og nyde morgenkaffen ved en af Åens mange cafeer eller ved en autentisk vintage fortovscafe på det gamle Frederiksbjerg.

HVORFOR SKAL DU VÆLGE AT SPISE BRUNCH I ÅRHUS?

Århus byder på et hav af danske natur-, kultur- og historieskatte, og det er derfor ikke besynderligt, at byen har mange besøgende hvert år. Enhver sightseeing kræver dog mad i maven, og byen byder netop på en masse caféer og restauranter, hvor du kan få stillet sulten.

Danmarks næststørste by byder på et lækkert udvalg af brunch platter og -buffeter. Når du besøger den jyske hovedstad, vil du derfor kunne sætte tænderne i alt fra den klassiske brunchbuffet med æg, bacon, skyr og surdejsbrød til de mere innovative platter bestående af tærte med rygeost, røget laks og hjemmerørt hønsesalat. Læs mere om de bedste brunch steder i Århus nedenfor.

Læs mere om Benjamins bedste anbefalinger til brunch steder i den jyske hovedstad.

Anbefaling 1

Langhoff & Juul - Brunch fra norden

Befinder du dig i bymidten af Århus, er Langhoff & Juul et godt bud på en lækker brunch restaurant. Restauranten er en del af et lille hotel, som blandt andet serverer deres signaturbrunch bestående af 3 retter.

Prisen er rimelig, og placeringen er aldeles god. Derudover består deres morgenmadskompleks af lækre nordiske specialiteter, som blandt andet kan nydes i deres hyggelige baggård, hvor du kan nyde solens stråler i ro og fred.

Restauranten tilbyder en klassisk anretning med et twist af varmrøget laks, avokadocreme, ymer med bær, hjemmerørt hønsesalat, rygeost tærte med parmesan og dertilhørende dessert. Anretningen serveres ligeledes i en vegetarisk og glutenfri udgave.

Adresse: Guldsmedgade 30, 8000 Århus C

Anbefaling 2

Café Englen - En prisvenlig Århusklassiker

Midt i Latinerkvarteret finder du Café Englen, en gammel klassiker, som har ligget midt på Studsgade siden 1984.

Cafeen serverer både den klassiske morgenmadsplatte samt en djævle- og englebrunch – alt efter smag og behag. Alle morgenmadsplatter fås i prislejet mellem 95-150 kr., hvilket gør stedet populært blandt byens studerende. Der er lidt for enhver smag.

Adresse: Studsgade 3, 8000 Århus C

Anbefaling 3

Juliette - Luksusbrunch på Frederiksbjerg i Århus

Er du vild med de æstetiske brunch anretninger, bør du tage forbi Brasserie Juliette på Frederiksbjerg. Her serveres både en fransk brasserie brunch med et internationalt twist samt en veggieudgave for vegetaren. Hvis du efterfølgende ønsker at tilfredsstille din søde tand, kan der tilkøbes en fransk croissant eller pain au chocolat for kun 25 kr.

De franske herligheder serveres på Jægergårdsgade, hvor Juliette netop har rykket brunchserveringerne til større lokaler på baggrund af den store popularitet. Så der er rigt med plads til dig og dit selskab.

Adresse: Jægergårdsgade 54, 8000 Århus C

Anbefaling 4

Café Frida - Mix and match brunch i Århus

Er du mere til at sammensætte din egen brunch menu, så bør du tage et smut forbi Cafe Frida. Midt på Mejlgade finder du nemlig den klassiske morgenmadsanretning, hvor du kan sammensætte din personlige menu ved at vælge mellem 6 eller 10 små retter.

Cafe Frida bestræber sig udelukkende på at udvælge økologiske og friske råvarer – alt sammen til en lækker pris beliggende mellem 125-160 kr. Så du er lovet høj kvalitet til en god pris.

Adresse: Mejlgade 14, 8000 Århus C

Vi serverer stadig luksus morgenmad i København

Selvom du besøger den jyske hovedstad, Århus, pointerer Benjamin stadig, at brunchanretningerne i København stadig har en særlig plads i hans hjerte. For Mad & Kaffe var Vesterbro stedet, hvor det hele startede, hvilket gør området særlig specielt for Benjamin; “Vesterbro har en særlig plads i mit hjerte, og det vil bydelen altid have. Her finder du mange smukke omgivelser og fantastiske fortovscaféer, som kan noget helt specielt. Det er svært at finde andre steder.”

Se derfor også på Mad & Kaffes egen brunch menu, hvis du lægger vejen forbi København.